Όταν ο φορτιστής (ac adapter) του laptop σας δεν λειτουργεί ή δεν φορτίζει ούτε τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή ούτε παρέχει ενέργεια για τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή χωρίς ισχύ μπαταρίας. Τα ζητήματα ισχύος σε ένα φορητό υπολογιστή είναι επιδεινωμένα επειδή ένας φορητός υπολογιστής έχει δύο πηγές ενέργειας: μετασχηματιστή AC (φορτιστής) και μπαταρία. Όταν η τροφοδοσία AC δεν είναι διαθέσιμη, παρέχεται ενέργεια από τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον φορτιστή του φορητού σας και δεν φορτίζει το φορητό υπολογιστή σας, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επιλύσετε το πρόβλημα. Επιθεωρήστε οπτικά τον φορτιστή, τα καλώδια και τη θύρα του φορτιστή (το βύσμα της μύτης του που καταλήγει στο λαπτοπ σας)

1. Αποσυνδέστε τον φορτιστή από την πρίζα.

2. Αποσυνδέστε τον φορτιστή από το φορητό υπολογιστή.

3. Ελέγξτε το μετασχηματιστή και τα καλώδια (συμπεριλαμβανομένου και του καλωδίου που καταλήγει στην πρίζα τοίχου) για φυσικές ζημιές ή φθορές

4. Ελέγξτε εάν η υποδοχή στο βύσμα ή τη θύρα φορτιστή είναι λυγισμένη σπασμένη ή κατεστραμμένη. Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα τοίχου λειτουργεί

   a. Αποσυνδέστε τον φορτιστή από την πρίζα.

   b. Συνδέστε μια άλλη συσκευή στην πρίζα για να επαληθεύσετε εάν η πρίζα τοίχου λειτουργεί σωστά.

   c. Δοκιμάστε μια καλή πρίζα τοίχου.

4. Συνδέστε τον φορτιστή απευθείας στην πρίζα. Στραγγίστε την υπόλοιπη ισχύ

   a. Αποσυνδέστε τον φορτιστή από την πρίζα.

   b. Αποσυνδέστε οποιαδήποτε εξωτερικά περιφερειακά συνδεδεμένα στο φορητό υπολογιστή.

   c. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ανάματος (turn on) του laptop σας για 30 δευτερόλεπτα για να αποστραγγίσετε μια υπολειμματική ισχύ από το φορητό υπολογιστή.

  d. Συνδέστε τον φορτιστή στον φορητό υπολογιστή.

5. Τέλος ενεργοποιήστε το φορητό υπολογιστή.

αν τέλος κάνατε όλα τα παραπάνω και 'φως' δεν είδατε μάλλον έφτασε η στιγμή για αγορά νέου τροφοδοτικού για τον φορητό σας υπολογιστή, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα fortistis θα βρείτε όλους τους φορτιστές όλων των κατασκευαστών (Acer, Toshiba, Dell Lenovo HP ect). Εάν δεν είστε βέβαιοι ποι'ον ακριβώς φορτιστή χρειάζεστε συνιστάται να επικοινωνήσετε μαζί μας για βοήθεια όπως και αν χρειάζεστε υπηρεσία επισκευής.


☎ 215 215 1300 - 210 5326117 email: [email protected] 

***απαγορεύεται η αναπαραγωγή άρθρων μας χωρίς την σχετική μας συγκατάθεση